Νέα

Λογοκρισία της ΝΕΤ στη σειρά «Downton Abbey»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 16, 2012

Λογοκρισία της ΝΕΤ στη σειρά «Downton Abbey»

Η ΝΕΤ κατά τη χθεσινή προβολή του πρώτου επεισοδίου του σήριαλ «Downton Abbey» ξεκίνησε αρκετά συντηρητικά.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα χρηστά ήθη των τηλεθεατών, έκοψε τη σκηνή στην οποία φαίνονται δύο άνδρες ηθοποιοί να ανταλλάζουν φιλί στο στόμα.

Η απόφαση να κοπεί η επίμαχη σκηνή ήταν του κ. Κ. Σπυρόπουλου, γενικού διευθυντή τηλεόρασης, ο οποίος φοβήθηκε ότι μπορεί να προκαλούσε αντιδράσεις και πρόστιμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Παρόλα αυτά, υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης δήλωσε πως η πράξη αυτή εξέπληξε πολλούς στην ΕΡΤ και παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν "μεγάλο λάθος".

Η ΝΕΤ θα προβάλλει πάλι σήμερα το επεισόδιο με την επίμαχη σκηνή, αλλά πιο αργά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα φιλί μεταξύ ανδρών ταράζει τα χρηστά ήθη της ελληνικής τηλεόρασης. Είχε προηγηθεί το φιλί μεταξύ του Χρήστου Λούλη και του Κώστα Κάππα στη σειρά «Κλείσε τα Μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Mega. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο που είχε επιβληθεί τότε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη σκηνή αυτή ακυρώθηκε το 2006 από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ τονίζεται ότι:

«Σχετικά με τις συζητήσεις που προκάλεσε η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της ξένης σειράς «Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» (DOWNTON ABBEY), ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης κ. Κώστας Σπυρόπουλος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων.

Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων.

Όλα τα επόμενα επεισόδια του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου, θα μεταδοθούν κανονικά Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05».

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb