Ψυχαγωγία

Ρεμπέτικη Τριάς: Νίκος Τατασόπουλος ‑ Δημήτρης Μυστακίδης ‑ Ανατολή Μαργιόλα


Δημοσίευση ΜΑΙ 25, 2016

Ρεμπέτικη Τριάς: Νίκος Τατασόπουλος ‑ Δημήτρης Μυστακίδης ‑ Ανατολή Μαργιόλα

Την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 23.00, συναντιούνται στη μουσική σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» ο Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι) και ο Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα-φωνή). Τους συντροφεύει στο τραγούδι η Ανατολή Μαργιόλα. Οι τρεις τους επιλέγουν τραγούδια από τη λαϊκή μας παράδοση για μια ιδιαίτερη βραδιά που περνάει μέσα από λαϊκούς, ρεμπέτικους και σμυρναίικους δρόμους.

O Νίκος Τατασόπουλος γεννήθηκε στις Η.Π.Α. Ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι και να εμφανίζεται δημόσια με τον πατέρα του –το βιρτουόζο και συνθέτη Γιάννη Τατασόπουλο- από την ηλικία των τριών ετών. Έχει σπουδάσει, επίσης, κλασικό πιάνο και τζαζ κιθάρα. Η τεχνική του θεωρείται σχολή για Έλληνες και ξένους. Έχει εμφανιστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ηχογραφεί και διδάσκει μουσική. «Πλέκοντας» αριστοτεχνικά τη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική μας με δυτικά ακούσματα, αποδεικνύει με το ύφος και την τεχνική του ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, ότι είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970. Σπούδασε θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 1986. Υπήρξε μέλλος του συγκροτήματος «Λοξή Φάλαγγα» του Νίκου Παπάζογλου. Από το 2002 είναι συνεργάτης του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των «Λαϊκεδέλικα». Έχει παίξει σε περισσότερους από 100 δίσκους. Συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βασίλη Σούκα, τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ελένη Βιτάλη, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Δημήτρη Μπάση, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Χρόνη Αηδονίδη, την Δόμνα Σαμίου, το Νίκο και τη Γιασεμή Σαραγούδα, τον Μπάμπη Γκολέ και πάρα πολλούς άλλους. Από το 2001 διδάσκει λαούτο, λαϊκή κιθάρα και μουσικά σύνολα στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ενώ από το 2014 διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. . Έχει εκδώσει 2 βιβλία. Το πρώτο, από τη σειρά «Παραδοσιακή Μουσική», το «Λαούτο, Τροπικότητα & Εναρμόνιση» και το δεύτερο, από τη σειρά «Αστική Λαϊκή Μουσική», το «Λαϊκή Κιθάρα, Τροπικότητα και Εναρμόνιση». Ο νέος του δίσκος “Εσπεράντο” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2015 και περιλαμβάνει μεταπολεμικά τραγούδια διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα αποκλειστικά για λαϊκή κιθάρα.

Η Ανατολή Μαργιόλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Σουλτάτου, τον Βαγγέλη Κορακάκη, τον Μανώλη Πάππο, τον Νίκο Τατασόπουλο κ.ά.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb