Dolce Vita

8 παράξενα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων


Δημοσίευση ΑΥΓ 26, 2016

8 παράξενα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων

Η μελέτη της εξυπνάδας είναι το αγαπημένο θέμα της επιστημονικής έρευνα. Το κύριο αντικείμενο της μελέτης τους είναι η σύνδεση του δείκτη νοημοσύνη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Δηλαδή τις συνήθειές του και τα πράγματα που του αρέσουν.

Υπάρχουν λοιπόν 8 παράξενα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων, που κατά την γνώμη των ειδικών, αν τα έχεις, τότε πιθανότατα να έχεις υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Μιλά πολλές ξένες γλώσσες

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι μιλούν πολλές γλώσσες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την νόσο Αλτσχάιμερ. Το να μαθαίνεις διαφορές γλώσσες επίσης κάνει την λειτουργία του εγκεφάλου πιο αποτελεσματική.
Σκέψου πως ο νέος «Μποντ», Τομ Χίντλεστον, μιλάει όχι τρεις, αλλά εννιά γλώσσες (μαζί και Ελληνικά).

Είναι ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια του

Το μεγαλύτερο σκορ από IQ τεστ που έχουν κάνει τα αδέλφια μεταξύ τους, έχει δείξει πως την καλύτερη βαθμολογία την συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα αδέλφια. Αυτό δεν είναι γενετικό, αλλά οφείλεται στην διαδραστικότητα μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Αγαπά τις γάτες

Σε επιστημονική έρευνα όπου συμμετείχαν περίπου 800 φοιτητές, οι ειδικοί συνέδεσαν την εξυπνάδα με τα...ζώα. Έτσι όσοι προτίμησαν για κατοικίδιό τους την γάτα αντι τον σκύλο, είχαν υψηλότερο IQ.

Πίνει αλκοόλ

Κι όμως όσοι είναι έξυπνοι, πίνουν περισσότερο αλκοόλ σύμφωνα με τους επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα του 2013 οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων στην Βρετανία (με μεγάλο σκορ) έπιναν περισσότερο απ΄όλους τους άλλους.

Είναι αριστερόχειρας

Μπορεί οι αριστερόχειρες να αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, υπάρχουν όμως, μελέτες που δείχνουν πως οι ίδιοι έχουν ελαφρώς καλύτερες γνωστικές δεξιότητες.

Είναι μονίμως... ανήσυχος

Ένας ερευνητής ζήτησε από περίπου 300 φοιτητές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο συχνά αναστατώνονται από κάτι και τα ευρήματα έδειξαν ότι εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο έχουν υψηλότερη βαθμολογία στη λεκτική ευφυΐα από εκείνους που είναι πιο χαλαροί.

Είναι αστείος

Μια μελέτη σχετική με το πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την ελκυστικότητα, αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που ήταν πιο αφηρημένοι και πιο έξυπνοι τείνουν επίσης να είναι πιο αστείοι, κάτι το το οποίο το αντίθετο φύλο βρίσκει αρκετά ελκυστικό.

Κι όμως... αν είναι τεμπέλης...

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Φλόριντα οι έξυπνοι άνθρωποι σπάνια βαριούνται... να κάνουν διάφορες σκέψεις. Έτσι μπορούν να κάτσουν με τις ώρες στον καναπέ τους και να είναι χαμένοι στο δικό τους σύμπαν. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν χαμηλότερο IQ, το ρίχνουν στην... γυμναστική.

Αμφιβάλλει για την εξυπνάδα του

Ο Σωκράτης είχε πως το μόνο που γνωρίζει είναι πως δεν ξέρει τίποτα. Μία άλλη έρευνα του Τζάστιν Κρούγκερ αναφέρει πως οι έξυπνοι άνθρωποι κρατούν χαμηλότερους τόνους και μπορούν να ανιχνεύσουν πιο εύκολα τα λάθη τους.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb