Dolce Vita

Έφαγες και πεινάς μετα από λίγο; Δες τι λάθη κάνεις


Δημοσίευση ΜΑΙ 26, 2016

Έφαγες και πεινάς μετα από λίγο; Δες τι λάθη κάνεις

Είναι εκείνες οι φορές που ενώ έχεις τελειώσει το μεσημεριανό σου φαγητό και σηκώνεσαι από την καρέκλα, νιώθεις ακόμα πείνα.

Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό; Διάβασε παρακάτω και άλλαξε συνήθειες.

Δεν έφαγες πρωινό

Το καλό πρωινό διατηρεί σε σταθερά επίπεδα τη γλυκόζη και την ινσουλίνη στο αίμα σου για όλη την ημέρα. Επομένως νιώθεις λιγότερη πείνα. Στο εξής, δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρώτο γεύμα της ημέρας σου και μην λειτουργείς απερίσκεπτα -μια σοφή παροιμία λέει πως το πρωί πρέπει να τρώμε όλοι σαν βασιλιάδες.

Ξέχασες τη σαλάτα

Όταν δεν συνοδεύει το γεύμα σου δεν παίρνεις μια σειρά από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που σε προστατεύουν από την κούραση, την κακή διάθεση και την αύξηση του βάρους. Επίσης η βιταμίνη Κ που υπάρχει κυρίως στα λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα, όπως το σπανάκι, σε κάνει να χορταίνεις γρηγορότερα και βάζει φρένο στις λιγούρες.

Πίνεις αναψυκτικά

Όλα σχεδόν τα ανθρακούχα περιέχουν ζάχαρη και δυστυχώς έχουν αυτή την... ικανότητα να ξεγελούν τον εγκέφαλο, επηρεάζοντας σημαντικά τις περιοχές που ευθύνονται για τη ρύθμιση της όρεξης. Αποτέλεσμα; Νιώθεις ακόμα πεινασμένη. Επίσης, η φρουκτόζη, σύμφωνα με έρευνες, μας κάνει να τρώμε κι άλλο, αν και έχουμε ήδη χορτάσει.

Το μεσημεριανό σου ήταν...κονσέρβα

Οι κονσέρβες περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες το χημικό δισφαινόλη Α ή BPA που ευθύνεται για απότομες αυξομειώσεις των επιπέδων της λεπτίνης -αυτές οδηγούν σε έντονες λιγούρες αλλά και σε αύξηση του βάρους.

Δεν έχεις πιει αρκετό νερό

Ο εγκέφαλος πολλές φορές νομίζει οτι πεινάς, ενώ στην πραγματικότητα έχεις... αφυδάτωση. Αν έχεις μόλις φάει αλλά πεινάς ακόμα, δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό και... θα μας θυμηθείς.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb