Νέα

Ολλανδία: Η ασφάλεια εκπαιδεύει αετούς να... αρπάζουν τα drones


Δημοσίευση ΦΕΒ 06, 2016

Ολλανδία: Η ασφάλεια εκπαιδεύει αετούς να... αρπάζουν τα drones

Η Ολλανδία βρήκε τον δικό της, εναλλακτικό τρόπο για να αντιμετωπίσει τα μικρά, μη επανδρωμένα σκάφη drones, τα οποία αν και τελευταία αποτελούν τη νέα μόδα στη λήψη βίντεο και φωτογραφιών, μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, ειδικά αν πετούν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους ή πολιτικές συγκεντρώσεις.

Έτσι λοιπόν, τα σώματα ασφαλείας επανδρώνονται με... φτερωτούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα πιάνουν αυτές τις ιπτάμενες μηχανές.

Σύμφωνα με το Reuters, η ολλανδική αστυνομία εκπαιδεύει αετούς, που θα γραπώνουν τα drones και θα τα προσγειώνουν με ασφάλεια στο έδαφος. Αν και η εν λόγω είδηση διαψεύστηκε αρχικά από πολλούς ως μύθος, συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς η συγκεκριμένη μέθοδος θυμίζει παλαιότερες εποχές, κατά τις οποίες ο άνθρωπος στρεφόταν στο ζωικό βασίλειο προκειμένου να λύσει τα προβλήματα του.

Όπως δήλωσε ο Dennis Janus, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο κόσμος θεωρεί ότι πρόκειται για ψεύτικη είδηση, όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο.

Πάντως, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια εταιρεία, με το όνομα «Φύλακας από Ψηλά», έχει αναλάβει την εκπαίδευση των πτηνών, σε συνδυασμό με την αστυνομία, ώστε αυτά να αναγνωρίζουν τα drones ως θηράματα. Γι' αυτό και κάθε φορά που ένας αετός πιάνει ένα τέτοιο μηχάνημα, ανταμείβεται από τους εκπαιδευτές του με ένα κομμάτι κρέας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πουλιά για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών, καθώς από την αρχαιότητα ακόμα χρησιμοποιούσαν τα ταχυδρομικά περιστέρια για να στέλνουν μηνύματα. Επίσης, ο συγκεκριμένος τύπος περιστεριών χρησιμοποιούνταν συχνά και για στρατιωτικούς σκοπούς.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb