Dolce Vita

Και όμως, αυτά τα ποτά αδυνατίζουν!

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 06, 2018

Και όμως, αυτά τα ποτά αδυνατίζουν!

Ο περισσότερος κόσμος - για να μην πούμε σχεδόν όλος - πιστεύει ότι το αλκοόλ παχαίνει και μάλιστα πάρα πολύ. Δεν ισχύει όμως αυτό για όλα τα είδη ποτού, για αυτό και δεν χρειάζεται να κάθεστε και να υπολογίζετε τις θερμίδες από κάθε ποτό ή σφηνάκι που καταναλώνετε το βράδυ στο μπαρ.

Αντιθέτως, οι επιστήμονες σας συμβουλεύουν να απολαμβάνετε - φυσικά, με μέτρο, τα αγαπημένα σας ποτά, χωρίς τύψεις και μετάνοιες. Πρόσφατα μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι τα πιο φιλικά προς την σιλουέτα σας ποτά, είναι η τεκίλα και τζιν. Όπως ανέφερε η Αμερικανική Χημική Εταιρεία, τεκίλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, έχοντας παράλληλα πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, μετά από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, αποδείχτηκε ότι η τεκίλα μπορεί να συμβάλλει και στην απώλεια βάρους. 

Όσον αφορά το τζιν, αποδείχτηκε ότι ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην καύση περισσότερων θερμίδων από τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Sigulda στη Λετονία, το εν λόγω ποτό μπορεί να αυξήσει τους μεταβολικούς ρυθμούς μέχρι και 17% περισσότερο, έως και μια ώρα μετά από την κατανάλωση του.

Την επόμενη φορά που θα βγεις λοιπόν για ποτό, ξέρεις τι θα παραγγείλεις και θα το απολαύσεις χωρίς φόβο και πάθος!

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb