Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Dolce Vita

Σε ποιες πόλεις του κόσμου υπάρχει επίσημα «τουρισμοφοβία»

«Όχι τουρίστες στις πολυκατοικίες μας»

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΥΓ 07, 2019

Σε ποιες πόλεις του κόσμου υπάρχει επίσημα «τουρισμοφοβία»

Στη Βαρκελώνη, το κίνημα της λεγόμενης «τουρισμοφοβίας» είχε αρχίσει να εξαπλώνεται ήδη από το 2017 με το σύνθημα Tourists Go Home να κυριαρχεί.

«Ποτέ πια ένα καλοκαίρι σαν αυτό», «Όχι τουρίστες στις πολυκατοικίες μας», «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι», διάβαζε κανείς συχνά στα πανό στη διάρκεια διαδήλωσης κατοίκων στην παραλία που συνήθως σφύζει από τουρίστες.

Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες πόλεις όπως η Βενετία, ηΦλωρεντία, η Λισαβόνα, το Ντουμπρόβνικ με πρωτοβουλίες και διαμαρτυρίες μιας και ο τόσο τεράστιος αριθμός τουριστών προκαλεί την καταστροφή των μικρών συνοικιακών εμπορικών και την τη δύσκολη κυκλοφορία στους δρόμους, εκτόξευση των τιμών στα ενοίκια λόγω των Airbnb και δυσκολία στην κίνηση μέσα στην πόλη.

Αυτό το πρόβλημα βρέθηκε αρκετές φορές στην ατζέντα των θεμάτων της Διάσκεψης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

"Η διακυβέρνηση είναι το κλειδί. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο αστικός τουρισμός είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο οδικό χάρτη για τον αστικό τουρισμό και να θέσουμε τον τουρισμό στην ευρύτερη αστική ατζέντα", υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ Ζουράμπ Πολολικασβίλι. "Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες θα δουν και θα επωφεληθούν από τις θετικές πτυχές του τουρισμού" συμπληρώνει.

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb