Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Παράξενα

Το πιο παράξενο άθλημα στον κόσμο μπερδεύει το σκι με τα άλογα

Δεν μπορεί να πάει το μυαλό σας

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 26, 2020

Το πιο παράξενο άθλημα στον κόσμο μπερδεύει το σκι με τα άλογα
Photo by Thomas Tucker on Unsplash

Όχι μόνο είναι το πιο παράξενο χειμερινό άθλημα στον κόσμο αλλά παραλίγο θα γινότανε και Ολυμπιακό άθλημα στους αγώνες του St. Moritz το 1928.

Το skijoring περιλαμβάνει ένα σκιέρ με πέδιλα κατάβασης ή cross country, ένα άλογο με αναβάτη ή σκυλιά και έναν ιμάντα. Και αν σας φαίνεται πολύ παράξενο πρέπει να δείτε και πώς λειτουργεί.

Το άλογο τραβάει τον σκιέρ και με την βοήθεια του αναβάτη περνάνε από μια ειδική διαδρομή με εμπόδια και άλματα μαζεύοντας "δαχτυλίδια". To skijoring επίσης μπορεί να γίνει με τα σκυλιά να παίρνουν την θέση του αλόγου ώστε να δίνουν ώθηση στον σκιέρ, αλλά σε αυτή την μορφή θυμίζει περισσότερο cross-country σκι με νικητή αυτόν που θα ολοκληρώσει την διαδρομή στο μικρότερο χρόνο.

Η προέλευση του skijoring δεν είναι σαφής καθώς εμφανίζεται σε πολλά μέρη του κόσμου που έχουν τις κατάλληλες κρύες καιρικές συνθήκες για να το φιλοξενήσουν. Ωστόσο στην αγωνιστική του μορφή το άθλημα προέρχεται από τη Σκανδιναβία ως μια παραλλαγή της αγωνιστικής Pulka.

Δείτε το video: 

Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb