ΔΙΑΤΡΟΦΗ

H μέθοδος των Ιαπώνων για να χάσεις κιλά και να είσαι υγιής

Πώς να εξασκηθείς στο Harahachi-bunme
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
H μέθοδος των Ιαπώνων για να χάσεις κιλά και να είσαι υγιής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κύρια αρχή του Harahachi-bunme είναι να τρώτε εως ότου να νιώσετε 80% γεμάτοι.

Βασικές οδηγίες πίσω από την αρχή

Φάτε όταν πεινάτε. Aκόμη κι αν τη μία μέρα φάτε δυο γεύματα και την άλλη τέσσερα. Και αν θέλετε δηλαδή να φάτε περισσότερο ή λιγότερο κανείς δεν θα σας σταματήσει. Αλλά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάτε πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Δηλαδή δεν μπορείτε να φάτε αλμυρά σνακ που δεν θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας, ούτε φυσικά ο,τιδήποτε είναι junk. Προτιμήστε λοιπόν φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως, και το στομάχι και ο εγκέφαλός σας θα ανταποκριθούν ανάλογα στις ανάγκες σας. Παρόλο που δεν ισχύει αυστηρά στο ρητό, το harahachi-bunme λειτουργεί μόνο όταν τρώτε υγιεινά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Το σώμα σας δεν μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τη διατροφή και την πείνα όταν καταναλώνετε πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα. Κι επειδή δεν καταλαβαίνει τι τρώει συνεχίζει να τρώει μέχρι να μην έχει άλλη χωρητικότητα στο στομάχι. Aν φάτε σωστά τότε το σώμα σας θα απαντήσει θετικά.

Μην ανησυχείτε για τη μέτρηση των θερμίδων, το σώμα ξέρει

Απλά φάτε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Μην μπερδευτείτε με τρόπους μαγειρέματος, αν πρέπει να τρώτε πολλές φορές τη μέρα κλπ. Κι αυτό γιατί, μακροπρόθεσμα μια τέτοια λογική της υπερλεπτομέρειας δεν θα είναι βιώσιμη στην καθημερινότητά σας και θα χάσετε την μπάλα!

Σταματήστε όταν είστε 80% γεμάτοι.

Μην το ξεχνάτε ποτέ. Φάτε έως ότου νιώσετε αρκετά χορτάτοι, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή να προσδιοριστεί πώς φαίνεται και τι φαίνεται στην αρχή. Να είστε υπομονετικοί, να αισθάνεστε συντονισμένοι με αυτό που σας λέει το σώμα σας.

Αποκτήστε το φαγητό από το μυαλό σας.

Το φαγητό πρέπει να είναι μέρος αυτού που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα και ευχάριστη, αλλά δεν πρέπει να είναι το επίκεντρο και η ενέργειά σας μπορεί να διοχετευθεί σε πολλές πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες ζωής και ιδέες που δεν σχετίζονται με τη διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 101 / position2: 336
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb