ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έρευνα: Γιατί σε κάποιους αρέσει το φθινόπωρο τόσο πολύ;

Κάποιοι λατρεύουν αυτή την περίοδο περισσότερο από όσο φαντάζεστε
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Έρευνα: Γιατί σε κάποιους αρέσει το φθινόπωρο τόσο πολύ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kάποιοι αγαπούν το καλοκαίρι, και κάποιοι ζουν για την εποχή της κολοκύθας, τη μηλόπιτα και τα πουλόβερ. Υπάρχει εξήγηση με στοιχεία που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί κάποιοι έχουν τόση εμμονή με το φθινόπωρο.

Βιολογικά, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν θετικές αντιδράσεις στους ανθρώπους. Όχι φυσικά το κρύο αλλά η δροσιά που ακολουθεί τους καύσωνες που ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς.

Το 2012, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κρύο έκανε μερικούς ανθρώπους πιο πιθανό να επιλέξουν ταινίες που συσχετίζονταν με την ζεστασιά "της καρδιάς" όπως το είπαν, δηλαδή ρομαντικές κωμωδίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, οι άνθρωποι αναζητούν εμπειρίες που τους κάνουν να νιώθουν πιο κοντά στους άλλους. Εάν έχετε συσχετίσει λοιπόν αυτή την περίοδο με τη φάση της ζεστασιάς, του χουχουλιάσματος και της παρέας τότε σίγουρα αυτή η εποχή μιλά στην καρδιά σας.

Ωστόσο η καθηγήτρια Kathryn Roecklein, PhD, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. "Κάθε φορά που κάποιοι βλέπουν φθινοπωρινά σκηνικά μελαγχολούν γιατί συνειδητοποιούν πως έρχεται ο χειμώνας" και για αυτούς σημαίνει εποχική μελαγχολία.

Για να μην πέσετε σε αυτή την παγίδα, οργανώστε πράγματα και συνήθειες για αυτή την εποχή έτσι ώστε να έχετε πάντα κάτι καλό να περιμένετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 233 / position2: 619
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb