Η καλύτερη ελληνική μουσική από τα κανάλια του Arion Radio. Mουσικά νέα, videos, εκδηλώσεις και καθημερινά ειδήσεις που σου φτιάχνουν τη μέρα.
Ψυχαγωγία

Πέθανε ο αγαπητός ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Τον λατρέψαμε στο Η Δε Γυνή Να Φοβήται Τον Άνδρα - Είχε μεγάλη πορεία στο Εθνικό Θέατρο

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΔΕΚ 28, 2020

Πέθανε ο αγαπητός ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Ήταν ο αξέχαστος “Θεμιστοκλής” στη θρυλική ταινία “Η Δε Γυνή Να Φοβήται Τον Άνδρα”. Ο λόγος για τον σπουδαίο ηθοποιό Νίκο Φιλιππόπουλο, ο οποίος έφυγε από το ζωή το μεσημέρι της Κυριακής (28/12), σε ηλικία 92 ετών

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του ηθοποιού έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση στο Facebook, με την οποία αποχαιρέτησε τον δάσκαλο «που μας εμφύσησε ήθος και αγάπη για το θέατρο».

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος, γεννήθηκε στο Βόλο το 1928 και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε επίσης βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική και ραδιοσκηνοθεσία.

Ως παιδί, συμμετείχε στην εκπομπή “Η Ώρα του Παιδιού” (Αντιγόνη Μεταξά) ενώ συμμετείχε και στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά. Έλαβε μέρος σε ραδιοφωνικές εκπομπές και ανέπτυξε σκηνοθετική δραστηριότητα: Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα του ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές με θρησκευτικά θέματα κ.ά.

Το 1928 διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948 και μέχρι το 1982 συμμετείχε σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Έπαιξε σε μόλις έξι κινηματογραφικές ταινίες, αλλά έμεινε αλησμόνητος όταν ενσάρκωσε τον αδερφό της Μάρως Κοντού στην κινηματογραφική ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”.

Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb