Ψυχαγωγία

Ατζέντα εκδηλώσεων Δεκέμβριος 2023

Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΝΟE 30, 2023

Ατζέντα εκδηλώσεων Δεκέμβριος 2023
Φωτ. αρχείου / pexels

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν φορέσει εδώ και μέρες τα γιορτινά τους για να υποδεχτούν τα φετινά Χριστούγεννα και με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αναμένεται να σκορπίσουν λίγη από τη μαγεία των εορτών σε όλους μας!

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με ποικίλες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 19.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε έναν μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της πόλης. Μια ξεχωριστή γιορτή, με οικοδέσποινα τη Νάντια Κοντογεώργη, σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ και πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς. Ένα Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων δίνει λαμπερό τόνο στο βραδινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: τέσσερα έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού και μια ελληνική συμμετοχή μαγνητίζουν τα βλέμματα δημιουργώντας μια χορογραφία με υλικό το φως. Ακόμη και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετέχουν στο θέαμα με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο.

Το σκηνικό της, κατεξοχήν, χριστουγεννιάτικης βόλτας στην Αθήνα συμπληρώνει το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, που περιμένει έμπειρους και μη πατινέρ να χορέψουν στον πάγο. Η χορωδία νέων του El Sistema Greece ανοίγει τη βραδιά με παραδοσιακά κάλαντα και άλλα γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, οι Mwenso and the Shakes έρχονται απευθείας από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και ξεσηκώνουν το κοινό με ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τίτλο “Afrofuturistic Christmas Wonderland”. Μία πληθωρική μουσική περφόρμανς πασπαλισμένη με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη και all-time classic επιτυχίες.
1/12, 19:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

Το The Ellinikon Experience Park, έχοντας δεχθεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια επισκέπτες στα δύο χρόνια λειτουργίας του, πρόκειται να φωταγωγηθεί την Κυριακή 03/12 ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε η αυλαία των φετινών εορτασμών θα ανοίξει με την εκδήλωση φωταγώγησης του Πάρκου την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 18:00. Πρόκειται για μια «συμφωνία» φωτός και μουσικής που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, στην Πλατεία Α του Πάρκου ένα φαντασμαγορικό θέαμα με προβολείς θα φωτίσει τον ουρανό του Ελληνικού, υπό την επιμέλεια του καταξιωμένου Lighting Designer Τάσου Περδικούρη.

Το θέαμα θα «ντύσει» μουσικά η γιορτινή μελωδία που έχει δημιουργήσει ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Ερμής Γεραγίδης ειδικά για τη βραδιά, την οποία θα ερμηνεύσει ο ίδιος στο πιάνο, με τη συνοδεία της τσελίστριας Στέλλας Τέμπρελη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα σημάνει την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Στην Πλατεία Α του Πάρκου στα ξύλινα σπιτάκια Santa Grottos, θα διεξάγονται εορταστικές δραστηριότητες και εργαστήρια, ενώ στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν χριστουγεννιάτικες γεύσεις από τα brands: Johnie Hot Dog, Esteban, Kyknos, Hogar, Hans & Gretel και Lukumades. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν επίσης να επισκεφτούν την Πλατεία Β, και τον κήπο Ζεν μέσα σε ένα σκηνικό σχεδιασμένο με φωτιστικό installation ηλιακής ενέργειας. Τέλος, ο κήπος δίπλα από το σιντριβάνι στολίζεται με φώτα που δημιουργούν σχέδια εμπνευσμένα από το διάσημο πίνακα «The Starry Night» του κορυφαίου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Ωράριο λειτουργίας:
Καθημερινά 09:00 – 22:00
22/12/23 – 7/01/24: 09:00 – 23:00
24/12/23 & 31/12/23 09:00 – 22:00


Γενέθλια για τον Άγιο Βασίλη στην Αθήνα!

Από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα -θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες- ξεχωρίζει το Christmas Factory, που γιορτάζει φέτος 10 χρόνια και μαζί του ο Άγιος Βασίλης τα γενέθλιά του.

Μήπως τα βράδια ακούτε ύποπτα χαχανητά μικρών ξωτικών από μακριά; Τότε είστε έτοιμοι να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων! Τα ξωτικά ήδη κάνουν μυστικές συνεδριάσεις τα βράδια, η κυρά Βασίλαινα φτιάχνει καινούριες στολές, οι τάρανδοι κάθε πρωί κάνουν εναέριο τζόγκινγκ και ο Άι Βασίλης ξεσκόνισε και κάνει σέρβις στο έλκηθρό του.

To όνειρο του Άγιου Βασίλη είναι να ανανεώνει κάθε χρόνο το εργοστάσιό του και να υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους σε έναν χώρο γεμάτο Χριστούγεννα και αυτό πραγματοποιείται εδώ και 10 χρόνια στο αγαπημένο χωριό στο Γκάζι: την πηγή των Χριστουγέννων στην καρδιά της Αθήνας.

Δέκα γειτονιές μεταμορφώνονται σε «Χριστουγεννιάτικα Χωριά»

Από τις 23 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2024, δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» στήνονται σε ισάριθμες γειτονιές, ενθουσιάζοντας με τις πλούσιες δράσεις τους μικρούς και μεγάλους. Από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και Ελληνορώσων, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του «μεταμορφώνουν» μερικές από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σε «χωριά» απίθανης χαράς και γιορτής, και υποδέχονται μικρά και μεγάλα παιδιά με κατασκευές, γλυκο - κεράσματα, face painting και πολλά ακόμα γιορτινά δρώμενα. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Η Αθήνα ετοιμάζεται για 15 Live συναυλίες

Η Πλατεία Συντάγματος χορεύει και φέτος στον ρυθμό των Χριστουγέννων! Για επτά ημέρες, συνολικά 15 live συναυλίες από εγχώριους καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και μπάντες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρικότερη μουσική σκηνή των Χριστουγέννων: το George Zervos Trio, οι Wedding Singers, οι Ηermaphrodites Child, ο Βασίλης Καζούλης με τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Αλεξάνδρα Κόνιακ, το Dimitris Tsakas Quintet, οι Polkar, οι Gumbo Ya Ya με τις Sugahspank! και Emily Mesko, η Νεφέλη Φασούλη, το Sub Quartet, ο Πάνος Βλάχος, o Jerome Kaluta, το Mihalis Kalkanis Group, το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά με τις φωνές της Μαρίας Κατριβέση και του Γιάννη Χουσάκου, οι Jaguar Bοmbs και οι Tonis Sfinos & The Playmates.

Μουσειακές ξεναγήσεις και εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο

Για να γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα, το νέο μουσείο της πόλης, το «Μουσείο Μαρία Κάλλας», το πρώτο παγκοσμίως αφιερωμένο στη «La Divina», ανοίγει τις πόρτες του για μια διπλή οργανωμένη ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο (και απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση). Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μεγάλης ντίβας, της όπερας και του λυρικού θεάτρου, μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια. Παράλληλα, η πρώτη συναυλία στους χώρους του έρχεται από το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτριος Δούνης», όπου στις δύο παραστάσεις «Christmas Visions» παρουσιάζει ένα εορταστικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες σουίτες από την Αναγέννηση έως και σήμερα, γραμμένες από Έλληνες και ξένους συνθέτες.

Στο Κέντρο Τεχνών θα συναντήσουμε την ατομική έκθεση του Κώστα Μπασάνου με τίτλο «Working Title» που πραγματεύεται τον αθέατο δημιουργικό χώρο της εικαστικής παραγωγής, ενώ στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων την πρώτη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου με τίτλο «Παράλληλα», με έργα από το 1963 έως σήμερα. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» παρουσιάζει την έκθεση χειροποίητων υφαντών «Τα πλουμιστά Υφαντά της Όσσας Θεσσαλονίκης», ενώ τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς διοργανώνει μια λαογραφική γιορτινή ξενάγηση στο αρχοντικό Χατζημιχάλη, και, τέλος, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» διοργανώνει για τους επισκέπτες άνω των 60 μια νοσταλγική βόλτα πολιτισμού στο παρελθόν της πόλης που ξεκινά από τη μόνιμη έκθεση «Οδοιπορικό της παλιάς Αθήνας», συνεχίζει στο γεμάτο ιστορίες Θησείο και στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών και καταλήγει στην έκθεση «Εύρηκα: Επιστήμη, Τέχνη & Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων» του Μουσείου Ηρακλειδών.

Τις γιορτινές μέρες, το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 θα εκπλήσσει τις γειτονιές της Αθήνας με χριστουγεννιάτικες μουσικές και παιδικές χορωδίες. Οι στάσεις του περιλαμβάνουν και το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, καθώς για ένα μοναδικό πρωινό θα «ντύσει» μουσικά τις εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από την έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη, ενώ στις 20-28/12, στην καρδιά των γιορτών, θα στολίζει με τις μουσικές του το Σύνταγμα. Ειδικά για τις 20 Δεκεμβρίου, ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης ενώνει τις δυνάμεις του με το «Μαζί για το Παιδί» και μας καλούν να συμμετάσχουμε στον χριστουγεννιάτικο ραδιομαραθώνιο ενίσχυσης οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Νύχτα των Ευχών» – Ατμοσφαιρικό ρεβεγιόν Χριστουγέννων στην Πλατεία Κοτζιά

Η «Νύχτα των Ευχών» έχει γίνει πλέον το αγαπημένο έθιμο της Παραμονής των Χριστουγέννων! Στις 24 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την Πλατεία Κοτζιά με τα παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία θα ταξιδέψουν ως τον ουρανό μεταφέροντας τις ευχές μας.


Καλωσορίζουμε το 2024 από την Πλατεία Συντάγματος!

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος! Με οικοδεσπότες το τηλεοπτικό δίδυμο του «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, αποχαιρετούμε το 2023 με ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα γεμάτο live μουσική, χορό, πυροτεχνήματα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις, και υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2024 με αισιοδοξία και χαρά. Το line-up της πρώτης live συναυλίας του έτους θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα!

New Year’s Eve Party – Το 2024 κάνει ποδαρικό στη Βαρβάκειο Αγορά

Το μεγαλύτερο και πιο ξεχωριστό πάρτι της Πρωτοχρονιάς έρχεται και φέτος στη Βαρβάκειο! Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, οι Street Outdoors μας περιμένουν στην κεντρικότερη αγορά της πόλης, όπου καταξιωμένοι DJ και παραγωγοί αναλαμβάνουν να μετατρέψουν τις ευχές μας σε μουσική.

ΛΙΣΤΑ80 ΘΕΜΑΤΑ
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb