Dolce Vita

3 μυστικά της ψυχολογίας για να γίνεις πιο επικοινωνιακός

Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΜΑΡ 25, 2024

3 μυστικά της ψυχολογίας για να γίνεις πιο επικοινωνιακός
Φωτ. αρχείου / envato

Αν θέλεις να βελτιώσεις τον τρόπο που επικοινωνείς με τους γύρω σου, είναι σημαντικό να μάθεις πρώτα μερικά μυστικά και τεχνικές για να μπορέσεις να το πετύχεις.

Χαμογέλασε

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το χαμόγελο είναι το νούμερο 1 από τα μυστικά που θα μας κάνουν να φανούμε πιο συμπαθητικοί! Το να χαμογελάμε μόλις γνωρίζουμε κάποιον ή συμμετέχουμε σε μία συζήτηση θα δώσει μία άνετη και χαλαρή αύρα στην όλη ατμόσφαιρα. Θα χαλαρώσει και εμάς και τον ομιλητή μας ενώ ταυτόχρονα θα φανούμε πειστικοί στον ίδιο. Τέλος, θα μας κάνει να φανούμε σίγουροι για τον εαυτό μας και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Προσοχή όμως, φρόντισε να έχεις ένα φυσικό και αυθεντικό χαμόγελο και μη χαμογελάς σφιγμένα γιατί αυτό θα προκαλέσει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Καθρέπτισε τον συνομιλητή σου

Μία τεχνική που ξέρουν όσοι ασχολούνται με τη γλώσσα του σώματος είναι ο κατοπτρισμός. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να φανούμε συμπαθείς και να αποσπάσουμε μία θετική γνώμη πρέπει να κάνουμε τον άλλον να νιώσει οικεία και ότι του μοιάζουμε. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την ψυχολογία, όταν λέμε ότι συμπαθήσαμε κάποιον στην πραγματικότητα η γλώσσα του σώματος του και το πως φερόταν μας θύμιζε εμάς! Δεν είναι επίσης τυχαίο που τα ζευγάρια όσο περισσότερο καιρό είναι μαζί τόσο περισσότερο μοιάζουνε.

 

Δώσε σημασία στη σωστή χειραψία

Η χειραψία μας παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και στις νέες γνωριμίες μας, διότι μία σωστή χειραψία εκπέμπει αυτοπεποίθηση και κερδίζει τον άλλον. Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται να βάζεις ίση δύναμη με όση βάζει και το άτομο που κάνετε τη χειραψία.

Αν βάλεις λιγότερη δύναμη, θα νιώσει μεγαλύτερος μπροστά σου και θα έχει μία τάση να πατρονάρει. Αν από την άλλη βάλεις περισσότερη δύναμη τότε θα αισθανθεί ότι πρέπει να αμυνθεί και ότι οι προθέσεις σου δεν είναι τόσο “φιλικές”.

Extra tip: Αν ο συνομιλητής σου βάλει περισσότερη δύναμη στη χειραψία σας, τότε άπλωσε και το άλλο χέρι σου πάνω από το χέρι του και φέρτε το στη θέση ισορροπίας, στην ευθεία τον δύο κορμιών σας. Έτσι και θα τον βάλεις στη θέση του και θα νιώσει και ο ίδιος ότι έχετε και οι δύο αξία.

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb