Celebs

Η Keira Knightley χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το τραύμα από τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΠΡ 21, 2024

Η Keira Knightley χρειάστηκε πολύ χρόνο για να ξεπεράσει το τραύμα από τον ρόλο της στους «Πειρατές της Καραϊβικής»

Η Keira Knightley έχει δηλώσει ότι ενώ ακόμα και σήμερα είναι απίστευτα ευγνώμων για τον ρόλο της Elizabeth Swann, εκείνη την εποχή, η νεοαποκτηθείσα φήμη αποδείχθηκε "μεγάλη κατάρα" γι' αυτήν.

Η Keira Knightley αναγκάστηκε να πάρει ένα χρόνο άδεια αφού πρωταγωνίστησε στους «Πειρατές της Καραϊβικής» και στο «Love Actually».

Η ηθοποιός ήταν μόλις 17 ετών όταν εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής - Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού». Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε επίσης στην επιτυχημένη ταινία "Love Actually".

Ωστόσο, η σταρ έχει εξομολογηθεί ότι τότε η όλη αυτή η ξαφνική φήμη που έλαβε, ήταν αρκετά "τραυματική" για εκείνη.

Μιλώντας για το τραύμα που της άφησε αυτό το γεγονός, η Knightley δήλωσε στο Variety σε παλιότερη συνέντευξή: «Το βρήκα αρκετά τρομακτικό. Δεν είμαι εξωστρεφής σαν άνθρωπος, οπότε δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλη αυτή τη φήμη. Ήταν μια περίεργη χρονιά. Είναι μια πολύ επισφαλής ηλικία, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Είσαι κατά κάποιο τρόπο ακόμα παιδί. Ήταν τραυματικό, αλλά καθόρισε την υπόλοιπη καριέρα μου».

Η ηθοποιός του "Στραγγαλιστή της Βοστώνης" παραδέχτηκε ότι ο χαρακτήρας της Elizabeth Swann "προβαλλόταν" ως σεξουαλικό αντικείμενο, παρά την έμφυτη "αγορίστικη" συμπεριφορά της μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της Johnny Depp και Orlando Bloom.

Η Knightley προσπάθησε να ξεφύγει από το σεξιστικό typecasting, με αποτέλεσμα μια «πολύ δύσκολη πενταετία» από το 2003 έως το 2008, κατά την οποία έπαιξε στις ταινίες "Περηφάνια και Προκατάληψη" και "Εξιλέωση", που την έκαναν να αισθάνεται "αρκετά αδύναμη" ως προς την πορεία της καριέρας της.

«Ένιωθα πολύ περιορισμένη. Ένιωσα πολύ κολλημένη. Έτσι, οι ρόλοι που ακολούθησαν είχαν να κάνουν με την προσπάθεια να ξεφύγω από αυτό» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός αποκάλυψε μάλιστα ότι το 2008, χρειάστηκε να υποβληθεί σε υπνοθεραπεία για να μην πάθει κρίση πανικού στο κόκκινο χαλί των BAFTA, ενώ αργότερα διαγνώστηκε με PTSD.

[ΠΗΓΗ]
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb