ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η φωτογραφία που ανέβηκε στο Διαδίκτυο και χάλασε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 20, 2024

Αυτή είναι η φωτογραφία που ανέβηκε στο Διαδίκτυο και χάλασε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα
Gaurav Agrawal
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος και επιστήμονας Gaurav Agrawal ανέβασε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο - δεν περίμενε ότι θα κατέστρεφε εκατομμύρια κινητά Android.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Agrawal τράβηξε μια φωτογραφία ενός ηλιοβασιλέματος και αργότερα την ανέβασε στο δημοφιλές site κοινής χρήσης φωτογραφιών, Flickr για να το δουν και να το κατεβάσουν άλλοι χρήστες για προσωπική τους χρήση.

Ωστόσο, όταν οι χρήστες τηλεφώνων Android - συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τηλέφωνα Samsung και Google Pixel - την κατέβασαν, αντιμετώπισαν προβλήματα.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι όταν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα ως ταπετσαρία, βρήκαν ότι προκαλούσε πρόβλημα στα τηλέφωνά τους.

Οι συσκευές άρχισαν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται, απαιτώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων - μια διαδικασία που διαγράφει όλα τα δεδομένα.

Μιλώντας για το φαινόμενο που προκάλεσε άθελά του ο Agrawal είπε στο BBC: «Δεν έκανα τίποτα επίτηδες. Λυπάμαι που οι άνθρωποι κατέληξαν να έχουν προβλήματα».

Ο Agrawal παραδέχτηκε ότι ήταν χρήστης iPhone και έτσι δεν γνώριζε τα προβλήματα που προκάλεσε η φωτογραφία του στους κατόχους Android.

Αναλογιζόμενος την ώρα που τράβηξε τη φωτογραφία, ο Agrawal πρόσθεσε: «Ήταν μια μαγική βραδιά. Ήταν σκοτεινά και συννεφιασμένα και πιστεύαμε ότι δεν θα ήταν υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε όταν τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν».

Ως αποτέλεσμα του ζητήματος που έγινε viral για τους λάθος λόγους, η ανάρτηση του Agrawal στο Flickr περιλαμβάνει τώρα μια προειδοποίηση προς τους χρήστες Android.

Ο Ken Munro και ο Dave Lodge από την εταιρεία ασφαλείας Pen Test Partners περιέγραψαν στο BBC γιατί μπορεί να συνέβη το σφάλμα: «Καθώς οι ψηφιακές φωτογραφίες έχουν βελτιωθεί σε ποιότητα, τα τηλέφωνα πρέπει να ελέγχουν τι είναι ο χρωματικός χώρος της εικόνας για να βρουν πώς να την εμφανίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα τηλέφωνο ξέρει πώς να εμφανίζει ακριβώς τη σωστή απόχρωση του πράσινου, για παράδειγμα».

Πρόσθεσαν ότι υπάρχουν «διάφοροι τρόποι καθορισμού του χρωματικού χώρου» και ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν εικόνες με περισσότερες πληροφορίες χρώματος από αυτές που μπορούν να χειριστούν ορισμένες συσκευές.

«Αυτό που συνέβη εδώ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα τηλέφωνα αντιμετωπίζουν αυτές τις συνθήκες, έχει πάει στραβά», συνέχισαν.

«Το τηλέφωνο κολλάει επειδή δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει σωστά και οι προγραμματιστές λογισμικού πιθανότατα δεν είχαν σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί», κατέληξαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb