ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως είσαι θύμα του σύνδρομου Rebecca;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 22, 2024

Μήπως είσαι θύμα του σύνδρομου Rebecca;
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την είσοδο των social media στη ζωή μας, προστέθηκαν και νέες ασθένεις, σωματικές και ψυχολογικές. Οι επιστήμονες κολυμπούν σε αχαρτογράφητα νερά και συνεχώς ανακαλύπτουν επιπτώσεις που έχουν στη ζωή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σου έχει τύχει να δεις φωτογραφίες του συντρόφου με την/τον πρώην του; Αν όχι είσαι από τους λίγους/λίγες και τυχερούς.

Το σύνδρομο Rebecca ή αλλιώς αναδρομική ζήλια αποτελεί απειλή, σύμφωνα με τους επιστήμονες για τις σχέσεις.

Αναφέρεται στη δυσφορία και την έντονη ανησυχία για τις προηγούμενες ερωtικές περιπέτειες του/της συντρόφου σου.

Όσοι υποφέρουν από το σύνδρομο Rebecca έχουν την τάση να συγκρίνουν τον εαυτό τους με το παρελθόν του συντρόφου τους και να αισθάνονται συνεχώς ένα αίσθημα κατωτερότητος.

Το σύνδρομο πήρε το όνομα του από ένα βιβλίο, το «Rebecca», όπου μια νεαρή γυναίκα παντρεύεται ένα πλούσιο άνδρα, αλλά οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους, συνεχώς τη συγκρίνουν με την προηγούμενη σύζυγο που πέθανε.

Ο Δρ Ντάριαν Λίντερ, ψυχαναλυτής και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Φροϋδικής Ανάλυσης και Έρευνας στο Λονδίνο, εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημα και επινόησε τον όρο «Σύνδρομο Rebecca» για να αναφερθεί στην αναδρομική ζήλια.

Συνήθως οι ρίζες του κακού υπάρχουν στη παιδική μας ηλικία, αν οι γονείς μας έδειχναν μεγαλύτερη συμπάθεια σε κάποιο από τα αδέλφια μας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι 77% των ανδρών υποφέρουν από το σύνδρομο Rebecca(αν και δεν θα το παραδεχτούν ποτέ), και το 66% των γυναικών επίσης.

Λάδι στη φωτιά φαίνεται πως ρίχνουν τα social media, αφού μια κοινή φωτογραφία, ένα απλό like είναι ικανά να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτα συναισθήματα σε άτομο που υπάρχει το πρόσφορο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb