ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκλονίζει η Μαρία Μπακοδήμου «Ένιωθα ότι χάνομαι και η αγωνία μου ήταν να μη φύγω»


Δημοσίευση ΟΚΤ 25, 2024

Συγκλονίζει η Μαρία Μπακοδήμου «Ένιωθα ότι χάνομαι και η αγωνία μου ήταν να μη φύγω»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Μπακοδήμου μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας της, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από τρεις εβδομάδες, η παρουσιάστρια πήγε στο νοσοκομείο για κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις, όμως τής χορηγήθηκε ένα φάρμακο που τής προκάλεσε αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην εντατική. Λίγα 24ωρα αργότερα, η υγεία της παρουσίασε σταδιακή βελτίωση και τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η Μαρία Μπακοδήμου πήρε εξιτήριο.

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου, η Μαρία Μπακοδήμου ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4», όπου περιέγραψε το σοβαρό αλλεργικό σοκ που την οδήγησε στην εντατική για 31 ώρες χωρίς σφυγμό, αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης με μέθη. Μετά από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, η παρουσιάστρια αναφέρει ότι ακόμα αντιμετωπίζει μετατραυματικό στρες και ανησυχίες για την υγεία της, ενώ, παρά τον φόβο, πλέον εκτιμά περισσότερο τη ζωή και τη φροντίδα του εαυτού της.

Δείτε το βίντεο

Αναλυτικά, ανέφερε: «Καλά είμαι ευτυχώς. Δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά το έχω συνειδητοποιήσει. Το αλλεργικό σοκ είναι κάτι που κάνει τον οργανισμό να καταρρεύσει. Κινδυνεύεις βέβαια σοβαρά. Σιγά σιγά ανακτώ τις δυνάμεις μου. Ψυχολογικά με έχει ρίξει, μπορεί να είναι μετατραυματικό στρες. Γιατί φεύγεις και έρχεσαι. Όλο αυτό είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα σου, υπάρχω και δεν υπάρχω. Δύο ημέρες πριν γιορτάζαμε σε κάτι γενέθλια και μετά εγώ θα μπορούσα να μην είμαι, τόσο απλά».

Και πρόσθεσε: «Πήγα να κάνω μια εξέταση που έπρεπε να κάνω μέθη. Πήρα τη μέθη και όταν μου έβαλαν το αντιβιοτικό, νομίζουμε δεν ξέρουμε, τώρα το ψάχνουμε με τον αλλεργιολόγο. Αυτό έγινε 2/10. Δεν θυμάμαι τι έγινε, κατέρρευσα, συνήλθα 31 ώρες μετά στην εντατική. Αμέσως το κατάλαβαν, δεν είχα σφυγμό. Δεν ξέρω αν έχω συναίσθηση ποια στιγμή ήταν ότι ένιωθα πως καίγομαι. Το κάψιμο είναι η ένδειξη της αλλεργίας μου. Είχα την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, γιατί υπέφερα. Στη κατάσταση πριν ξυπνήσω. Δεν θέλω να πω πράγματα που θα ακούσουν τα παιδιά μου, δεν ήταν εύκολο».

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Θυμάμαι όταν συνήλθα μου έλεγαν τα κορίτσια στο χειρουργείο ότι φύγατε και ξανάρθατε. Η αγωνία μου ήταν να μη φύγω. Έχεις μια συνειδητότητα εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλω να το συζητήσω το πώς είναι να φεύγεις, είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλο το σοκ όταν ξυπνάς γιατί μετά έχει να τσεκάρεις τον κίνδυνο, επειδή δεν έπαιρνε οξυγόνο ο εγκέφαλος, αν δουλεύει το μυαλό σου, η καρδιά σου. Έπρεπε να κάνω μια σειρά από εξετάσεις».

Στο τέλος, η Μαρία Μπακοδήμου μοιράστηκε τι αποκόμισε από αυτήν τη δύσκολη περιπέτεια που πέρασε: «Τώρα καλά είμαι, αν εξαιρέσεις αυτό το μετατραυματικό στρες. Το πόσο εύκολα μπορείς να φύγεις ενώ είσαι γερός και προσέχεις τον εαυτό σου, τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι. Σέβεσαι τη ζωή σου και τον εαυτό σου. Πάντα τα έκανα αυτά. Δεν είμαι άνθρωπος που αφήνομαι. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα, αυτό με σοκάρει. Από τη μία τρομάζεις και από την άλλη χαίρεσαι που ζεις. Βλέπω τη ζωή με άλλη ματιά, την εκτιμώ περισσότερο. Το βράδυ με πιάνουν οι μαυρίλες, κατά τη διάρκεια του ύπνου ξυπνάω. Το πρωί είμαι μια χαρά, τη μέρα είμαι λειτουργική. Μετά δεν εξελίσσεται πολύ καλά. Πετάγομαι στον ύπνο μου».

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb