ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιμάν Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, δεν μπορεί να με φοβίσει ο Τραμπ»


Δημοσίευση ΜΑΡ 19, 2025

Ιμάν Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, δεν μπορεί να με φοβίσει ο Τραμπ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλγερινή intersex πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο Παρίσι -στην κατηγορία 66κ - δήλωσε αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον τίτλο της στους Αγώνες του Λος Άντζελες του 2028 και λέει ότι δεν θα τρομοκρατηθεί από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ υπέγραψε τον περασμένο μήνα, ένα εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει στις τρανς γυναίκες να συμμετέχουν στα γυναικεία αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποκάλεσε την Κελίφ «έναν άνδρα πυγμάχο» στην ομιλία του μετά την υπογραφή του διατάγματος.

«Θα δώσω μια ευθεία απάντηση, δεν είμαι τρανς», είπε σε συνέντευξή της στο ITV. «Αυτό δεν με αφορά και δεν με φοβίζει», πρόσθεσε.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα διατηρήσει το άθλημα της πυγμαχίας στους Αγώνες του 2028 τη Δευτέρα και η Κελίφ είπε ότι ονειρεύεται ότι θα διατηρήσει τον τίτλο της στην Καλιφόρνια.

«Δεύτερο χρυσό μετάλλιο, φυσικά. Στην Αμερική, το Λος Άντζελες. Θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις αυτό το χρυσό μετάλλιο», είπε.

«Πιστεύω ότι αν η παλιά Ιμάνι λειτουργούσε στο 50% των δυνατοτήτων της, τότε η Ιμάνι Κελίφ του σήμερα έχει ακόμη πιο κίνητρα και αποφασιστικότητα» συμπλήρωσε.

Η Κελίφ αποκλείστηκε από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 μετά από μια εξέταση που την κατέστησε ακατάλληλη να αγωνιστεί ως γυναίκα για λόγους φύλου.

Ωστόσο, η IBA έχασε την Ολυμπιακή αναγνώρισή της σε θέματα διοίκησης και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε άδεια στην Κελίφ να αγωνιστεί στο Παρίσι, υπερασπιζόμενη επιθετικά τη θέση της μετά από έντονη κριτική.

Η World Boxing (παγκόσμια ομοσπονδία), αναγνωρίστηκε προσωρινά ως το διεθνές όργανο διοίκησης του αθλήματος τον περασμένο μήνα.

«Σε αυτό το σημείο, μπορώ να πω ότι η IBA ανήκει στο παρελθόν», είπε η Κελίφ. «Όπως λέμε στην Αλγερία, αυτοί που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν πρέπει να φοβούνται».

Η συζήτηση για την ένταξη τρανς αθλητών και αθλητών με Διαφορές Σεξουαλικής Ανάπτυξης (DSD) στον γυναικείο αθλητισμό αποτέλεσε βασικό θέμα στην προεδρική κούρσα της ΔΟΕ, με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τις 20 Μαρτίου στην χώρα μας.

«Ελπίζω ο επόμενος πρόεδρος της ΔΟΕ να ηγηθεί με αληθινό αθλητικό πνεύμα, να παραμείνει προσηλωμένος στις Ολυμπιακές αρχές και να προασπίσει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι», είπε η Κελίφ.

Στη συνέχεια η Αλγερινή μίλησε για τον εκφοβισμό που βίωσε όσο ήταν στο Παρίσι.

«Όταν είδα ότι ακόμη και αρχηγοί κρατών, διάσημες προσωπικότητες και πρώην αθλητές μιλούσαν για μένα χωρίς να έχουν επαληθευμένα στοιχεία, με συγκλόνισε», είπε η Κελίφ.

«Μιλούσαν απλώς για να μιλήσουν, χωρίς καμία αξιόπιστη ή τεκμηριωμένη πληροφορία. Παρατήρησα επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι άνθρωποι συζητούσαν το θέμα χωρίς αξιόπιστες πηγές» πρόσθεσε η Κελίφ.

Ενώ τέλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και η οικογένεια της. «Όλο αυτό επηρέασε εμένα ψυχικά, καθώς και την οικογένειά μου. Ακόμη και η μητέρα μου ήταν βαθιά επηρεασμένη - πήγαινε στο νοσοκομείο σχεδόν κάθε μέρα. Οι συγγενείς μου επίσης επηρεάστηκαν και ολόκληρος ο Αλγερινός λαός ένιωσε το βάρος της κατάστασης. Αυτό ξεπέρασε απλώς ένα αθλητικό θέμα ή ένα παιχνίδι, ήταν ψυχολογικός εκφοβισμός».

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb