#TiNaDeis: To Beef, το Nobody, οι εκλογές, ο Τότι και η ψυχανάλυση του Joaquin Phoenix Ψυχαγωγία

Η σειρά ‑ αριστούργημα του Netflix που σου κάνει ψυχανάλυση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 21, 2023

Η σειρά ‑ αριστούργημα του Netflix που σου κάνει ψυχανάλυση
@Netflix.com

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να εκραγείτε από νεύρα και οργή και να το κατευνάζετε συνεχώς, μέχρι που θα έρθει μια στιγμή που θα τα ξεσπάσετε όλα σε κάτι άσχετο; Η καθημερινότητα μπορεί να είναι δύσκολη για να συγκρατηθείς και ίσως σου περνάει πολλές φορές από το μυαλό να αφεθείς στο χάος του θυμού σου.

Αυτό κάνουν και οι πρωταγωνιστές της νέας αριστουργηματικής σειράς του Netflix που έχει έναν τίτλο που οι νεότεροι χρησιμοποιούν συχνά. «Beef». Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια κόντρα μεταξύ δυο ανθρώπων. Ωστόσο στη σειρά αυτή η κόντρα ξεφεύγει κατά πολύ, με δυο άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους που μαλώνουν τυχαία σε ένα πάρκινγκ, να παραδίδονται στην οργή που έχουν συσσωρευμένη από την υπόλοιπη ζωή τους και να φτάνουν στα άκρα.

Μια μαύρη κωμωδία, βαθιά ψυχαναλυτική, με πολύ κόσμο να ταυτίζεται και να αφήνεται σε 10 επεισόδια για να ανακαλύψει μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που έχει μάθει να καταπιέζει τα συναισθήματά του και φλιπάρει από μια ασήμαντη αφορμή.

Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο ουσιώδες. Οι χαρακτήρες συνδέονται σε περισσότερα πράγματα απ’ ότι νομίζουν και αρχικά νομίζουμε κι εμείς. Το τι κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος μέσα του και μέχρι που μπορεί να φτάσει η αντίδρασή του σε μια απλή περίπτωση, είναι κάτι που πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Αυτή η σειρά μας το αποδεικνύει περίτρανα, βάζοντάς μας να ψάξουμε και εμείς βαθιά μέσα μας το μέγεθος της οργής που έχουμε απωθήσει. Ωστόσο, όπως θα δείτε, η οργή και η έκρηξη ποτέ δεν βγάζει πουθενά...

× ArionRadio.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
SOCIAL MEDIA
Nextweb